menu Programma

Theater Na de Dam 2021: De oorlog op zolder

Hoeveel voorwerpen met een oorlogsverhaal liggen er nog op Leidse zolders? 

word nu veenfriend
muziektheaterzoldersgeheimenoorlog

In Leiden zijn er tijdens en na de Tweede Wereldoorlog allerlei voorwerpen bewaard in kasten, laden en op zolders. De Lakenhal deed samen met het Leidsch Dagblad een oproep aan Leidenaren om te kijken of er bij hen thuis nog opgeborgen spullen lagen.
Aansluitend op de Nationale Dodenherdenking op 4 mei maakt de Veenfabriek op de zolder van Scheltema Leiden live een reconstructie van een van de verhalen van Ruurd Kok uit het Leidsch Dagblad.

Hoe kon het dat timmerman Paul Witteman een aantal jaar geleden op de zolder van de Leidse chirurg P.M. de Planque een knuppel, een weekspreuk en een stuk van een hakenkruisvlag vond? Wie heeft dat daar neergelegd? Hijzelf, de buren of toch de dienstmeisjes die op zolder woonden? In De oorlog op zolder gaan we op zoek naar antwoorden van verschillende verhalen.

De kaartverkoop voor Theater Na de Dam 2021: De oorlog op zolder start binnenkort.
Houd deze pagina en onze nieuwsbrief in de gaten.

Over Theater Na de Dam
Tijdens Theater Na de Dam spelen jaarlijks -op 4 mei- gelijktijdig meer dan honderd voorstellingen die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog.

Over De oorlog op zolder in museum De Lakenhal
In maart 2022 zal de (volledige) tentoonstelling De oorlog op zolder, met meerdere vondsten en verhalen, openen in Museum De Lakenhal in Leiden.

mei

di 4 Leiden / Op zolder bij de Veenfabriek 21:00u – 22:00u

Bekijk ook