menu Programma

MARIA MARIA MARIA

Een wonderlijke vertelling over de bekendste Moeder ter wereld en haar kinderen

word nu veenfriend
WonderenTroostVergevingMuziekTheater

MARIA MARIA MARIA is een wonderlijke vertelling over de bekendste Moeder ter wereld en haar kinderen. Vol inspiratie, twijfel, troost en muziek. Jacobien Elffers speelt Maria. De Moeder van iedereen. Begeleid door muzikanten vertelt ze over haar leven en dat van haar kinderen. Geïnspireerd op de verhalen uit de Bijbel en de Koran, persoonlijke verhalen van de muzikanten en liederen over bizarre middeleeuwse wonderen. Er is best een kans dat er dingen zijn waar je om moet lachen, of waar je boos van wordt.*
Hopelijk blijft er tijd over voor vragen.
Hoe is het om al tweeduizend jaar in het middelpunt van de aandacht te staan?
Waar doe je goed aan?

Als iemand alleen en verlaten is, is zij er, dichtbij, zoals ze naast haar zoon was toen iedereen hem in de steek liet. Maria beschermt altijd haar kinderen en verdedigt ons tegen gevaar, zelfs als we de weg kwijtraken of onze redding in gevaar brengen. Ze hoort onze stemmen, zelfs degenen die in ons hart gesloten blijven. Maria is er, ze bidt voor ons en ze bidt voor degenen die niet bidden. Omdat ze onze moeder is.
Paus Franciscus, 24 maart 2021

De muzikanten van De Veenfabriek laten zich voor MARIA MARIA MARIA inspireren door een rijke historie aan Marialiederen uit de middeleeuwen en het vroege christendom. Van de 13de eeuwse Cantigas de Santa Maria uit Spanje die vertellen over de opzienbarende wonderen van Maria, tot aan oude Marialiederen uit Syrië in het Aramees, de taal waarin Jezus sprak. Als moderne pelgrims feesten, dansen en spelen de muzikanten voor de Moeder. Met percussie, electronica, gitaar, klarinet, trombone, altviool en de betoverende zang van de Marokkaanse zanger Anass Habib.

*) (A)THEÏSME GEEN PROBLEEM
Deze voorstelling is voor iedereen toegankelijk ongeacht je geloofsovertuiging of -twijfel en is niet bedoeld iemand ergens van te overtuigen. Alle gelijkenissen met bestaande personen, heiligen, godheden, historische gebeurtenissen en dromen berusten misschien op toeval en misschien niet, waarmee we het bestaan van toeval ontkennen noch erkennen. Niets in deze voorstelling is beledigend bedoeld, toch is ondanks een zorgvuldig creatieproces niet uit te sluiten dat iets uit de voorstelling door iemand zo ervaren kan worden. Er mag over deze voorstelling nagepraat worden. Zowel met de makers en andere toehoorders als met derden. Als de voorstelling onverhoopt nieuwe inzichten oplevert, een wereldbeeld verandert, inspireert en/of aanzet tot bepaalde voornemens, dan zijn alle eventuele daaruit voortvloeiende veranderingen in manier van leven, geloven, of anderszins, geheel de verantwoordelijkheid van de toehoorder en niet van de Veenfabriek.

MARIA MARIA MARIA gaat in juni 2021 in première op het Oerol festival, Terschelling.
De kaartverkoop gaat via Oerol:
Op maandag 10 mei om 20.00u start de verkoop van de Oerol Festival toegangsbandjes. Naast je toegangsbandje heb je een kaartje voor de voorstelling nodig. Het kopen van kaarten kan vanaf vrijdag 28 mei om 20.00u. Zonder bandje en kaarten kan je het festival jammer genoeg niet meemaken. Dus weer er op tijd bij!
Wil je eerder je toegangsbandjes en kaarten kopen? Word dan nu Vriend van Oerol. Dan start namelijk voor jou als Vriend van Oerol de verkoop niet op maandag 10 mei, maar op donderdag 6 mei om 20.00u. Het kopen van de kaarten start voor Vrienden van Oerol al op woensdag 26 mei om 20.00u.

Op donderdag 27 mei ben je welkom om alvast te komen voorproeven bij de Veenproef MARIA MARIA MARIA in Scheltema Leiden.
Houd deze pagina en onze nieuwsbrief in de gaten voor kaartverkoop.

Schuif op donderdag 27 mei aan bij de Veenfabriek voor de Veenproef MARIA MARIA MARIA. Geniet van een heerlijk driegangendiner – speciaal samengesteld voor deze avond – en proef mee van de eerste scènes en muziek van deze muziektheatervoorstelling in wording.

Houd deze pagina en onze nieuwsbrief in de gaten voor meer informatie en kaartverkoop.

mei

do 27 Leiden / Scheltema Leiden 19:00u – 22:30u

juni

vr 11 Terschelling / Oerol festival tickets
za 12 Terschelling / Oerol festival tickets
zo 13 Terschelling / Oerol festival tickets
di 15 Terschelling / Oerol festival tickets
wo 16 Terschelling / Oerol festival tickets
do 17 Terschelling / Oerol festival tickets
vr 18 Terschelling / Oerol festival tickets
za 19 Terschelling / Oerol festival tickets
zo 20 Terschelling / Oerol festival tickets

Bekijk ook