menu Programma

GROEI

Een audiovisuele trip van Susies Haarlok en Veenfabriek i.s.m. Naturalis

word nu veenfriend
muziektheaterconcertinstallatieperformance

Alles groeit.
Alles sterft.
Alles wordt geboren.
Aminozuren en sterrenstelsels; multinationals en kankergezwellen; mensen, bijen en slijmzwammen.

GROEI is een muziektheatervoorstelling en levende installatie. In coproductie met Veenfabriek creëert muziektheatercollectief Susies Haarlok een meeslepende audiovisuele trip. Samen met actrice Ruta van Hoof laten de vier muzikanten/performers Harald Austbø, Tjalling Schrik, Wessel Schrik en Arthur Wagenaar in een vijftal hoofdstukken allerlei aspecten van groei zien, horen en voelen. Van evolutie tot economie, van de Cambrische explosie tot het posthumanisme. Dit alles in een high- èn lowtech-installatie van Ruta van Hoof en John van Oostrum, die gedurende de voorstelling groeit tot een betoverend en imposant levend wezen.

We nemen je mee op een trip naar het binnenste van een cel, verplaatsen ons in een woekerend megabedrijf, gaan op een tijdreis naar het ontstaan van het leven op aarde, en naar een visioen op de toekomst van de mens. Of je dat nu troost of angst aanjaagt: je ervaart dat alle leven met elkaar verbonden is, van microscopisch klein tot astronomisch groot, van ver verleden tot toekomst. Met daar ergens tussen in, het verschijnsel mens. Groei als alomtegenwoordige kracht, een van de belangrijkste voorwaarden voor leven en dood.
Vernietigend, maar ook scheppend.

GROEI gaat in de zomer van 2021 in première.

Online kruisbestuiving-sessies op 18 januari
In de aanloop naar de Veenproef GROEI en de voorstelling GROEI gaan we tijdens online sessies met Naturalis wetenschappelijk de diepte in en op jacht naar inspiratie en wijsheid.
Je kunt de online sessies gratis bijwonen.
Aanmelden doe je door een mailtje te sturen naar info@susieshaarlok.nl en dan krijg je de link toegestuurd.

Eerste online sessie: maandag 18 januari van 15.00-16.00 uur
Voor de eerste kruisbestuiving tussen de makers en wetenschappers gaat Susies Haarlok in gesprek met prof. dr. Biesmeijer (wetenschappelijk directeur Naturalis) en zijn onderzoeksteam over: De Bij.
Onderwerpen die voorbij komen zijn: de bij als levensvorm, het sociale leven van bijen, het belang van de bij voor de mens.

VANWEGE DE VERLENGDE CORONAMAATREGELEN GAAT DE VEENPROEF GROEI NIET DOOR OP 25 MAART. ZODRA DE NIEUWE DATUM BEKEND IS ZULLEN WE DAT HIER EN IN ONZE NIEUWSBRIEF MELDEN.

Schuif aan bij de Veenfabriek voor de Veenproef GROEI.
Geniet van een heerlijk driegangendiner samengesteld door kok Sam Zoet (Bostel Brothers) en proef mee van de eerste ideeën en muziek van de voorstelling GROEI.
Voorafgaand aan de Veenproef gaan we tijdens twee online sessies met Naturalis -op 18 januari en 1 februari- wetenschappelijk de diepte in en op jacht naar inspiratie en wijsheid. Bij de Veenproef geven we je een eerste glimp van hoe dat zich vertaalt naar muziek.

Dan nog een paar praktische dingen:
- De kaartverkoop start binnenkort. Kaarten (inclusief driegangendiner) kosten 30 eur en 35 eur (met extra liefde voor de Veenfabriek).

- De deur is open vanaf 18.00u. Dus dan ben je al welkom om een drankje te komen drinken. De Veenproef begint om 19.00 uur.

- Heb je dieetwensen of allergieën? Mail ze uiterlijk een dag van tevoren naar info@veenfabriek.nl

- Heb je COVID-19 gerelateerde klachten oftewel, antwoord je op onderstaande vragen één of meerdere keren 'ja'? Dan kunnen we je helaas niet binnenlaten. Als je al een kaartje hebt gekocht en klachten krijgt, neem dan direct contact met ons op via info@veenfabriek.nl of 071 3318054

1. Heb je één of meerdere van de volgende (ook milde) symptomen: neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38 graden)?
2. Heb je de afgelopen 24 uur COVID-19 symptomen gehad?
3. Hebben je huisgenoten/gezinsleden koorts en/of benauwdheidsklachten?
4. Is er bij jouzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen corona vastgesteld?

Maar we hopen natuurlijk dat je gezond bent en blijft en je te kunnen verwelkomen bij de Veenproef!

Bekijk ook