menu Programma

GROEI

Een audiovisuele trip van Susies Haarlok en Veenfabriek i.s.m. Naturalis

word nu veenfriend
muziekinstallatieperformancefibonaccioersoep

Alles groeit.
Alles sterft.
Alles wordt geboren.
Aminozuren en sterrenstelsels; multinationals en kankergezwellen; mensen, bijen en slijmzwammen.

GROEI is een muziektheatervoorstelling en levende installatie. In coproductie met Veenfabriek creëert muziektheatercollectief Susies Haarlok een meeslepende audiovisuele trip. Samen met actrice Ruta van Hoof laten de vier muzikanten/performers Harald Austbø, Tjalling Schrik, Wessel Schrik en Arthur Wagenaar in een vijftal hoofdstukken allerlei aspecten van groei zien, horen en voelen. Van evolutie tot economie, van de Cambrische explosie tot het posthumanisme. Dit alles in een high- èn lowtech-installatie van John van Oostrum, die gedurende de voorstelling groeit tot een betoverend en imposant levend wezen.

We nemen je mee op een trip naar het binnenste van een cel, verplaatsen ons in een woekerend megabedrijf, gaan op een tijdreis naar het ontstaan van het leven op aarde, en naar een visioen op de toekomst van de mens. Of je dat nu troost of angst aanjaagt: je ervaart dat alle leven met elkaar verbonden is, van microscopisch klein tot astronomisch groot, van ver verleden tot toekomst. Met daar ergens tussen in, het verschijnsel mens. Groei als alomtegenwoordige kracht, een van de belangrijkste voorwaarden voor leven en dood.
Vernietigend, maar ook scheppend.

"een heerlijk swingend, (muzikaal) interessant, liefdevol verhaal over de planeet en de schoonheid van haar ontstaansgeschiedenis"
– Theaterkrant (Karin Veraart)
Lees meer
The universe is a symphony of vibrating strings
– GROEI

Schuif aan bij de Veenfabriek voor de Veenproef GROEI. Geniet van een heerlijke oersoep en kleine honinggrechten die speciaal voor deze avond worden bereid door Maureen de Jong, krijg een voorproefje van de voorstelling GROEI en gastspreker Didier Coeurnelle komt vertellen over het transhumanisme en het einde van de dood.

Didier Coeurnelle over transhumanisme:
"Transhumanisme is een internationale culturele en intellectuele beweging die het gebruik van wetenschap en technologie wenst om de menselijke conditie te verbeteren. De transhumanistische beweging houdt zich bezig met de voordelen van deze potentiële ontwikkelingen, maar ook de gevaren (existentiële risico's). Het vertragen van ouderdomsziekten en ze zelfs hopelijk een dag te stoppen (biologische onsterfelijkheid) is het eerste doel van de meeste transhumanisten. Met gentherapie, nanotechnologie, artificiële intelligentie kan dit 'overmorgen' mogelijk worden."

Dan nog een paar praktische dingen:
- De deur is open vanaf 18.00u. Dus dan ben je al welkom om een drankje te komen drinken. De Veenproef begint om 19.00 uur.

- Heb je dieetwensen of allergieën? Mail ze uiterlijk een dag van tevoren naar info@veenfabriek.nl

- We vragen je bij binnenkomst om je ticket, identiteitsbewijs én coronatoegangsbewijs in de vorm van een geldige QR-code (geprint of op je mobiele telefoon) te laten zien. Er zijn drie manieren om een coronatoegangsbewijs te verkrijgen. Lees er hier meer over.

december

wo 8 GEANNULEERD / Rotterdam / Theater Rotterdam 20:15u – 21:30u tickets
vr 10 GEANNULEERD / Deventer / MIMIK 20:30u – 21:45u tickets
vr 10 LIVESTREAM / Leiden / Theater Ins Blau 20:30u – 21:45u tickets
di 14 GEANNULEERD / Leiden / Theater Ins Blau 20:30u – 21:45u tickets
wo 15 GEANNULEERD / Amsterdam / Bimhuis 21:00u – 22:15u tickets
do 16 GEANNULEERD / Dordrecht / Schouwburg Kunstmin 20:15u – 21:30u tickets
vr 17 GEANNULEERD / Roermond / ECI Cultuurfabriek 20:00u – 21:15u tickets
di 21 Zwolle / Zwolse Theaters 20:30u – 21:45u tickets
wo 22 Leeuwarden / Stadsschouwburg De Harmonie 20:30u – 21:45u tickets

Bekijk ook