menu Programma

Songspiel My Videoland

Wie is eigenlijk beperkt? Wat is normaal?

word nu veenfriend

's Ochtends vroeg organiseert de Veenfabriek een feest vol fantasieën en verhalen van mensen met een verstandelijke beperking. We drinken, eten en vechten, musiceren en spelen zoals dat gebeurt in het Songspiel. Regisseur Paul Koek en veertien acteurs en muzikanten waaronder vier met een verstandelijke beperking van Theatergroep Domino, nemen het publiek mee in de gedroomde film van kunstenaars met een beperking. Begin je dag zonder beperkingen en beland in een wereld waar je nog nooit bent geweest!

Wie is eigenlijk beperkt? Wat is normaal? Dat zijn de vragen die centraal staan in de voorstelling. In Songspiel, My Videoland dringen we door in de binnenwereld van zogenaamd ‘normale’ en ‘niet-normale’ mensen. Die werelden vloeien in elkaar over. De associatieve en poëtische teksten raken de toehoorder diep in het hart.

Theatergroep Domino is onderdeel van de Gemiva-SVG Groep, dat in Zuid-Holland mensen ondersteunt die door een handicap, chronische ziekte of een andere beperking zorg of begeleiding nodig hebben.

Songspiel My Videoland speelde in 2016, in het openluchttheater Leidse Hout, op het Oerol festival, in het Amsterdamse Bostheater, in Museum Volkenkunde, in het gemeentehuis van Roelofsarendveen, en bij Zorgboerderij Oude Ade.

Bekijk ook