menu Programma

Nieuwe Wereld Symfonie

Drie oude mannen besluiten er nog geen punt achter te zetten

word nu veenfriend

Drie oude mannen besluiten er nog geen punt achter te zetten maar samen met een corps de ballet van 70 plussers het toneel te bestijgen en te fantaseren over een nieuwe wereld.

Ze grommen als dieren - Ze sterven als indianen - Ze dansen hun ballet met rollator en stok - Ze zijn wild en geletterd - Ze zijn stokdoof en stekeblind - maar hebben hun ogen wijd opengesperd - Ze tasten hun fysieke grenzen af - Balancerend op het randje van het podium; de armen maaiend in de lucht -
Ze gaan hard; veel harder dan wij durven gaan - Wikkelen zich in met zilverpapier - Ze leggen hun hart op tafel - Ze zoeken naar de verlossing, naar een toekomst in een nieuwe wereld die ook de onze wordt

Nieuwe Wereld Symfonie is een muziektheatervoorstelling gespeeld en gedanst door twaalf mannen en vrouwen van tussen de 67 en 89 jaar oud. De repetities vonden plaats zowel in het seniorenhuis als in de repetitie ruimtes van de Veenfabriek. Het uitgangspunt van de voorstelling is symfonie nr 9 ‘Uit de nieuwe wereld’ van de Tsjechische componist Antonin Dvorák, gecomponeerd in 1893 in New York.

Nieuwe Wereld Symfonie speelde in oktober, november en december 2013 in Leiden, Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Groningen.

Bekijk ook