menu Programma

Moby Dick - Het concert

Een coproductie met Schauspielhaus Bochum 

word nu veenfriend

Moby Dick - Het Concert gaat over het obsessieve verlangen waar mensen uiteindelijk aan ten gronde gaan. De eenzaamheid van kapitein Ahab die de walvis najaagt over de desolate zee laat zien hoe verlangen ons kan ontwortelen in de wereld. Moby Dick - Het concert bestaat uit vijf levensbeschouwelijke monologen; de zieleroerselen van mensen op reis, op weg naar een einde. De muzikale monologen worden afgewisseld met vette nummers. Het is een gemengde cast van Nederlandse en Duitse acteurs en vijf muzikanten van de band TRACK. Speciaal is dat de Nederlanders in Duitsland Duits spreken en de Duitsers in de Nederlandse voorstellingen Nederlands.

Moby Dick - Het concert is een coproductie van de Veenfabriek en Schauspielhaus Bochum.

Direct na de wereldpremière van Moby Dick – Das Konzert, op 23 februari 2013 in de schouwburg van Bochum in Duitsland stond het publiek op de banken. Een euforisch slotapplaus van zeker tien minuten én acteurs en muzikanten die keer op keer werden teruggeroepen om de staande ovatie in ontvangst te nemen.
De recensies die kort daarop verschenen waren meer dan lovend.

“Mooie, haast dansante vertolking die een volstrekt eigen willetje heeft.”
– Volkskrant (Karin Veraart)
Lees meer
"een ruig, dadaïstisch popconcert, met een vette knipoog naar de concertante opera”
– De Groene Amsterdammmer
“Terwijl de stuurman, met flair en branie neergezet door Joep van der Geest, al metend en rekenend steeds op de machtige, mooie nul uitkomt"
– NRC Handelsblad

Bekijk ook