menu Programma

Leiden te water

Een futuristische muziektheatervoorstelling voor en door Leidenaren

word nu veenfriend
MUZIEKTHEATERSAMENTOEKOMSTSTAD

Het is het jaar 2053 en de stad Leiden staat net als de rest van westelijk Nederland onder water. Slechts de hoogste verdiepingen, torens en daken steken nog uit boven de nieuwe zeespiegel.

Wij nodigen jullie, overlevers en achterblijvers, uit in ons tijdelijke stadhuis op de tweede verdieping van het Scheltemagebouw. Waar we droge voeten hebben en je verslag krijgt van de stand van zaken in de stad. Over de winkels op vlotten, de schoolklasjes in rondvaartboten, de pont als nieuwe stadsbus en het eerste feestje onder water. Want je begrijpt dat wij Leiden niet zonder slag of stoot opgeven. Dat wij er alles aan doen om onze levens in onze geliefde stad weer op te pakken en voort te zetten.

Op uitnodiging van de Veenfabriek maken regisseur Nita Kersten en componist/muzikaal leider Bastiaan Woltjer deze voorstelling over de toekomst van Leiden, in nauwe samenwerking met stadsbewoners. In straatinterviews werd Leidenaren gevraagd naar hun beeld van de stad als het in het jaar 2053 door de stijgende zeespiegel onder water zou komen te staan. Een 16-koppig gelegenheidskoor uit de stad en twee acteurs van de Veenfabriek geven in de voorstelling vorm aan het materiaal dat is voortgekomen uit de straatinterviews.

Bekijk hier de Leiden te water vlogs.

Leiden te Water speelde in december 2018 in Scheltema Leiden.

Bekijk ook