menu Programma

Gedeelde Kamers

Een voorstelling over verschillende generaties en over hoe cultuur ons verbindt met verschillende tijden, plekken en met elkaar

word nu veenfriend

De muziektheatervoorstelling Gedeelde Kamers maakt een tournee langs huiskamers in Nederland.
Binnenskamers en in eigen kring worden gevaarlijke ruimtes betreden, verhuis- en Pandora's dozen worden geopend, hele boekenkasten doorgespit, alle levels van enkele epische computerspellen doorlopen en tevens wordt de cake van de gastvrouw gegeten.

Actrice en zangeres Jacobien Elffers werkte afgelopen jaren zowel bij de Veenfabriek als bij Het Geluid Maastricht. Op haar initiatief werken deze muziektheatergezelschappen nu samen aan een voorstelling die gaat over over verschillende generaties en over hoe cultuur ons verbindt met verschillende tijden, plekken en met elkaar. Artistiek leider van de Veenfabriek Paul Koek speelt zelf mee en de makers van Het Geluid vergaarden op inmiddels beproefde wijze een nieuwe theatertekst door middel van het interviewen van vrienden en bekenden van beider organisaties.

“Als ik jou nu een verhaal vertel dan vertel ik jou dat verhaal omdat ik het uitgekozen heb, speciaal voor jou en dan wil ik nu even met jou, de ruimte en de tijd delen om dat verhaal aan jou te vertellen en dan ben jij het mij waard om dat verhaal aan te vertellen, dus ik communiceer niet alleen het verhaal, maar ook de aandacht die ik jou daarmee schenk.”

Gedeelde kamers speelde in maart, apri en mei 2013 in huiskamers en op andere locaties in Nederland.

"Gedeelde Kamers leidt tot transformatie"
– Diana van den Driessche (Solvejg)
Lees meer

Bekijk ook