menu Programma

Veenfabriek

Onder artistieke leiding van Joeri Vos maakt de Veenfabriek op geheel eigen wijze actueel en interdisciplinair muziektheater

word nu veenfriend

OVER DE VEENFABRIEK

Sinds 2004 maakt en speelt de Veenfabriek – met Muziek, Taal, Eten en Techniek – nieuw geschreven en gecomponeerde interdisciplinaire voorstellingen waarin alle zintuigen worden aangesproken. Het werk van de Veenfabriek is actueel, brutaal, speels en vernieuwend, en speelt in theaters en concertzalen en op locaties en festivals door heel Nederland en daarbuiten. De Veenfabriek is in 2004 opgericht door Paul Koek. Sinds 2020 is Joeri Vos artistiek leider, die in 2017 aansloot naast Paul Koek. Vos' werk bij de Veenfabriek wordt geroemd om de nieuwe manier waarop in een intuïtieve dramaturgie, muziek en tekst samenvloeien en elkaar versterken.


Vanuit maatschappelijke nieuwsgierigheid zoeken alle betrokkenen naar het spanningsveld tussen muziek, spel en tekst.

Voor elke voorstelling worden muziek en tekst nieuw geschreven. We willen grote vragen en ideeën delen met ons publiek. Dat doen we in de periode 2021-2024 rondom de centrale vraag Waar doe je goed aan? Met taal, muziek, smaak en techniek zoekt de Veenfabriek in alle voorstellingen naar antwoorden op deze vraag. Vanuit verschuivende perspectieven en met verschillende stemmen.

Een voorstelling van de Veenfabriek is avontuurlijk en altijd anders dan verwacht, maar je voelt je er altijd van harte welkom!

Downloads

Voorstellingen