menu Programma

Theater voor Keti Koti

Theater voor Keti Koti is een meerjarig initiatief van de Veenfabriek en Het Nationale Theater, in 2018 gestart door Joeri Vos, Romana Vrede en Phi Nguyen met als doel om ons als theatergezelschap(pen) te verhouden tot ons slavernijverleden.

word nu veenfriend

Elk jaar geven we op een andere manier invulling aan Theater voor Keti Koti. In 2019 was dit de voorstelling Koken voor Kakera Akotie. In 2021 werken we samen met Museum Volkenkunde in Leiden: Koken voor Tjampakka.

Waarom Theater voor Keti Koti bij de Veenfabriek?
Het koloniale verleden is een ontzettend belangrijk onderdeel van onze Nederlandse geschiedenis en van ons als mens(heid). Wij vinden dat we deze periode eigenlijk net zo vanzelfsprekend moeten herdenken als de Tweede Wereldoorlog. Door middel van het meerjarige initiatief Theater voor Keti Koti besteden we jaarlijks op theatrale en culinaire wijze aandacht aan dit gedeelde verleden en bouwen we aan een gezamenlijke theatertraditie die op den duur hopelijk een net zo bestendige plek in het theaterlandschap zal innemen als het vergelijkbare Theater Na de Dam, waar de Veenfabriek zich ook jaarlijks aan verbindt.