Geur is supergek. Soms ruik je iets en maken je hersenen binnen een fractie van een seconde superveel van die neuronen verbindingen dinges enzo... Uit Wereld van Wie
Deze spitskool is makkelijk te bereiden, gezond en doeltreffent lekker. Nog een tip voor kerst uit Wereld Van Wie: vraag ook de mensen die niet meer fysiek op deze wereld zijn om met je mee te eten. Een bijzondere traditie die voor veel verbondenheid zorgt.
Met chefkok en acteur Phi Nguyen maakten we de voorstelling Wereld van Wie. Een theatraal en ontroerend reisverslag van de reis die hij als peuter per boot maakte: van Vietnam, via Hong Kong naar Nederland. Tijdens de voorstelling werd voor het publiek Aziatisch gekookt en aansluitend gegeten. Deze Spitskool was een hit, ook onder alle teamleden van de voorstelling!
Ingrediënten (2 personen)
1 spitskool
1/2 Paddestoelen bouillon blokje
100 gram zonnebloemolie
Lente-ui
Verse gember
Gefrituurde uitjes
Zout
Peper
Bereiding
1) Snijdt de spitskool in door de helft en de helften nog eens door de helft zodat je vier gelijke stukken hebt. Smeer de stukken in met olie en kruid met peper en zout.
2) Leg de spitskool stukken op de vlakke zijdes in een ovenschaal en rooster ze in een voorwarmde oven van 180 graden ongeveer 35 minuten. De spitskool moet zacht zijn qua structuur.
3) Snijd 3 stengels lente-ui in dunne ringetjes. Rasp 1 cm verse gember.Verhit de olie op een middelhoog vuur en voeg de lente-ui en en gember toe om ze een aantal minuten zachtjes aan te fruiten. Verkruimel een half blokje paddestoelen bouillon en roer goed door zodat de poeder goed oplost in het oliemengsel.
4) Verdeel de spitskool stukken over hoe borden en drapeer de lente-ui en gember olie over de stukken. Maak het gerecht door wat gefrituurde uitjes over de spitskool te strooien.
Smaakt dit naar meer?
Bij de Veenfabriek is eten een belangrijk onderdeel. Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief om niet te missen wanneer je weer met ons aan tafel kan.