menu Programma

Persbericht Wat Nu Festival

word nu veenfriend

PERSBERICHT

Leiden, 25 augustus 2020

Derde editie Wat Nu? Theaterfestival bij De Buurt 1.5
Gratis theaterfestival over een nieuwe toekomst


Na twee succesvolle edities eind juni en eind juli, brengen de Leidse makers DansBlok, KASSETT, Fields of Wonder, PS|theater en De Veenfabriek op zondag 30 augustus de derde editie van het Wat Nu? Theaterfestival – ditmaal bij de nieuwe culturele hotspot De Buurt 1.5, in het voormalige Pesthuis, in Leiden.

Wat Nu? wordt in samenwerking met de Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal mogelijk gemaakt door Gemeente Leiden, Cultuurfonds Leiden en Leids Cement. Het theaterfestival is een open uitnodiging aan alle Leidenaren om geïnspireerd, verwonderd en geëmotioneerd te raken. Het festival is geheel gratis, de Buurt 1.5 vraagt € 1,50 entree voor hun Leidse Spaarpot, waarmee zij lokale leveranciers in deze tijden een helpende hand willen bieden.

Buurt 1.5: Locatie met verleden én toekomst
Wat Nu? Theaterfestival vindt plaats op iedere laatste zondag van de maand (28 juni, 26 juli, 30 augustus en 27 september) op steeds wisselende locaties in de binnen- en buitenstad van Leiden – uiteraard conform de geldende maatregelen rondom corona. Op zondag 30 augustus strijkt het theaterfestival van 13.00 tot 22:00 uur neer bij De Buurt 1.5, Pesthuislaan 7 in Leiden. Een nieuwe culturele hotspot die als pop up is opgezet in tijden van de coronacrisis, voor en door Leidse ondernemers en inwoners. De locatie is treffend voor het Wat Nu? Theaterfestival: gebouwd om als Pesthuis te dienen (maar nooit daadwerkelijk die functie had). Met dat verleden staat het daarnaast middenin de toekomst: aan de rand van het Leiden Bio Science Park, daar waar momenteel hard gewerkt wordt aan een vaccin tegen het coronavirus.

Iedereen is welkom het festival gratis bij te wonen, de makers roepen met klem mensen op die normaalgesproken minder snel naar theater zouden gaan om te komen ervaren en beleven.

Wat Nu?
De toekomst is zelden zo onzeker geweest als nu. De impact van de coronacrisis is groot en tegelijkertijd nog onduidelijk. Verandert ons bestaan, onze manier van werken, recreëren en reizen voor altijd? Hoe ziet ons fysieke contact er over een jaar uit? Wordt deze periode een hoofdstuk in de geschiedenisboeken of blijkt het slechts een rimpel in de tijd? Moeten we ons leven ingrijpend veranderen?

Kortom, iedereen vraagt zich af: Wat Nu? Samen met de Leidenaren gaan de Leidse Schouwburg - Stadsgehoorzaal, De Veenfabriek, PS|theater, DansBlok, Fields of Wonder en KASSETT op zoek naar antwoorden op deze vraag. Van dans tot toneel, van muziek tot ervaringstheater: met de stad zoeken zij uit hoe we moeten leven, vanaf nu. Een zoektocht naar hoe de toekomst eruit komt te zien, hoe je straks eet, danst, werkt en verliefd wordt.

Gratis, wél reserveren
Via www.leidscement.nl/watnu kunnen gratis kaarten worden gereserveerd. Reserveren is verplicht, in verband met de richtlijnen rondom corona. De makers vragen bezoekers uitdrukkelijk om bij de volgende edities Leidenaren mee te nemen of erop af te sturen die nog nooit of heel weinig naar theatervoorstellingen gaat, om zo tot een steeds inclusiever publiek te komen.


Noot voor de redactie:
Voor meer informatie en interviewverzoeken voor één van de makers, kun je contact opnemen met Monique Aalbers van de Leidse Schouwburg - Stadsgehoorzaal, via 06 517 17 597.
Bijgaand beeldmateriaal is vrij van rechten, met vermelding van naam fotograaf. Naamsvermelding fotografen verplicht, zie credits in naam foto.

Voorstellingen:

Veenfabriek Zoldersessies
Wees welkom bij de Veenfabriek. Als een nieuw bandje spelen en maken we ter plekke intieme muziektheater-sessies over mensen op een tja.. afgelast feest. Maar in onze fantasie zijn we er toch naar op weg, bevinden we ons midden in het feestgedruis of staan we op het punt te vertrekken.
Vanuit een eenzaam isolement wordt er verlangd, herinnerd en vergeten we haast het echte contact.

Een Covid19-proof en flexibel programma, bestaande uit vijf liederen. Elk lied een associatieve ode aan iets wat we misschien wel heel vanzelfsprekend vonden, en waarvan we nu extra beseffen hoe belangrijk het is. Zoals elkaar ontmoeten, aanraken, samen eten, dansen, vrijen…
- Zondag 30 augustus, De Buurt 1.5
- Tijden: 16:45 (in combinatie met DansBlok en met PSItheater), 19:15 (in combinatie met KASSETT) en 20:30 uur (in combinatie met KASSETT)